Schoondart Nights

Met de Schoondart Nights bieden we zo goed als wekelijks een klein tornooi aan op onze locatie te Niel. We kiezen voor een beperkt deelnemersveld zodat elke speler steeds meerdere wedstrijden kan spelen in een gezellige sfeer.

Setup

We starten onze tornooien met 4 vaste banen. We beschikken ook nog over een vijfde baan op staander, maar deze zal in eerste instantie gebruikt worden zodat er tijdens de wedstrijden ook ingegooid kan worden door de andere spelers. Elke baan is uitgerust met een tablet waarop de score digitaal zal bijgehouden worden. Hiermee willen we onze tornooien erg toegankelijk maken voor de vele nieuwe spelers die nog moeten wennen aan het rekenwerk.

Tellen en schrijven

Het ‘schrijven’ gebeurt op tablet. Hiervoor maken we gebruik van een app met de look & feel van een schrijfbord. Deze app werkt offline en dient enkel om het scoreverloop van de wedstrijd bij te houden. Na elke beurt geeft de speler zijn eigen score in wanneer hij de pijlen uit het bord gaat halen. Alle gegooide scores zullen zichtbaar zijn op de tablet zodat controle mogelijk is.

Gebruikte app: Darts Scorer Pro

Tornooiverloop

Elke Night start met 4 poules van 4 spelers. Elke poule wordt toegewezen aan 1 baan. Tijdens de poulefase wordt gespeeld in een best of 3. De speler die als eerst 2 legs wint, krijgt hiervoor 2 punten. Op basis van deze punten zal een algemene ranking opgebouwd worden waarop alle Nights verzameld zullen worden.

De 2 beste spelers in elke poule komen terecht in de A Tabel. De 3de en 4de in de poule zullen uitkomen in de B Tabel. Beide taballen van 8 spelers zullen verlopen volgens een KO principe. Elke speler speelt dus gegarandeerd 3 poulewedstrijden en minstens 1 KO wedstrijd.

Vanaf de KO wedstrijden zal er naar een best of 5 gespeeld worden. Een gewonnen wedstrijd in de A Tabel levert 5 punten op voor de algemene ranking, een gewonnen wedstrijd in de B Tabel levert 3 punten op voor de algemene ranking. Een verlieswedstrijd in de A Tabel levert nog 1 puntje op.

Het vooropgestelde puntensysteem zal na de eerste edities geëvalueerd worden en aangepast worden waar nodig zodat een correcte waardeverhouding bekomen kan worden. Rekening houdend met het aantal deelnames en het resultaat op elk van deze deelnames.

Op basis van de algemene ranking die ontstaat zullen er na een aantal edities ook reekshoofden bepaald kunnen worden. Dit om het tornooi zo logisch en correct mogelijk te laten verlopen.

Inschrijven en betalen

Inschrijven kan via toernooi.nl. Hierop zal voor elke Night een apart tornooi aangemaakt worden. Van zodra de beschikbare plaatsen (16) volzitten, zullen wij de betrokken spelers contacteren voor de betaling van het inschrijvingsgeld. Pas dan is uw inschrijving definitief. Overige spelers zullen op de reservelijst gezet worden en kunnen tot daags voor het tornooi gecontacteerd worden voor deelname.

Bij een teveel aan inschrijvingen wordt er gekeken naar het moment van betaling om de 16 deelnemers te bepalen. Na goedkeuring zullen spelers zichtbaar worden in het tornooi. Van zodra het tornooi volzet is, wordt de loting gedaan en worden de poules gevuld.

Prijzen

Naast de punten voor de algemene ranking zullen er op elke Night ook prijzen zijn voor de winnaars en finalisten. Prijzen worden momenteel als volgt vast gelegd.

  • Winnaar A Tabel : Waardebon 50 €
  • Finalist A Tabel : Waardebon 30 €
  • Winnaar B Tabel : Waardebon 25 €
  • Finalist B Tabel : Waardebon 15 €

Het overige deel van het ontvangen inschrijvingsgeld zal gebruikt worden als prijzengeld voor de best gerangschikte spelers op de algemene ranking. Deze ranking zal afgesloten worden op 31/12/2022. Hoeveel spelers in aanmerking komen voor dit prijzengeld wordt nog bepaald in functie van het aantal Nights dat we kunnen organiseren.