Schoondart Nights 2024

Met de Schoondart Nights bieden we zo goed als wekelijks een klein tornooi aan op onze locatie te Aartselaar. We kiezen voor een beperkt deelnemersveld zodat elke speler steeds meerdere wedstrijden kan spelen in een gezellige sfeer.

De Schoondart Night zullen volgens verschillende formats gespeeld worden. De benaming van de Night zal telkens duidelijk maken om welk format het gaat.

SCHOONDART NIGHT

Dit is het standaard en meest voorkomende format. De Night zal opgesplitst worden in een Qualifier en Premium gedeelte. Er is plaats voor 20 Qualifiers en 16 Premium spelers.

Een overzicht van de Premium spelers en Premium ranking kan u vinden op deze pagina

Iedereen (behalve de Premium spelers) kan deelnemen aan de Qualifier. Deze zal gespeeld worden in 4 poules van 5 spelers. Plaatsen 1 en 2 na de poulefase zullen verder spelen in de kwartfinales. De eindwinnaar bij de Qualifiers zal zich vanaf dan Premium speler mogen noemen.

Het Premium gedeelte wordt gespeeld in 4 poules van 4 spelers. Plaatsen 1 en 2 gaan naar de winnaarsronde. Plaatsen 3 en 4 spelen verder in de verliezersronde. Bij de Premium zijn er cash prijzen voorzien en worden er ranking punten verdiend voor de Premium Ranking. De top 16 van deze ranking zal op het einde van het jaar uitgenodigd worden voor de Premium Finals Night.

De Premium spelers zullen in de poule naar een best van 5 spelen. De Qualifiers spelen naar een best van 3.

Een Premium spelers die twee opeenvolgende deelnames al zijn wedstrijden verliest, zal zich weer moeten kwalificeren via de Qualifiers.

 

SCHOONDART OPEN XL NIGHT

Tijdens dit type van Night wordt er gespeeld in 8 poules van 4 spelers. Elke speler kan hier aan deelnemen, zowel Premium als Qualifier. De Premium spelers zullen steeds als reekshoofd ingedeeld worden zodat zij netjes (maar random) over de verschillende poules verspreid zullen worden.

Plaatsen 1 en 2 uit elke poule gaan verder naar de winnaarsronde. Plaatsen 3 en 4 spelen verder in de verliezersronde.

Zowel in de winnaars als verliezersronde worden er Schoondart waardebonnen als prijs voorzien.

 

SCHOONDART QUALIFIER XL NIGHT

Tijdens dit type van Night wordt er gespeeld in 8 poules van 4 spelers. Deze Night is enkel toegankelijk voor Qualifiers. In de poules wordt steeds een best van 5 gespeeld. Verder verloop wordt ter plaatse toegelicht. 

Plaatsen 1 en 2 uit elke poule gaan verder naar de winnaarsronde. Plaatsen 3 en 4 spelen verder in de verliezersronde. De winnaar van de winnaarsronde zal vanaf dan ook Premium speler worden.

Zowel in de winnaars als verliezersronde worden er Schoondart waardebonnen als prijs voorzien.

 

SCHOONDART DUO NIGHT

Tijdens dit type van Night wordt er in koppel gespeeld. Er is plaats voor maximum 20 koppels. Deze worden verdeeld over 4 poules van 5 koppels. In de poules wordt steeds een best van 5 gespeeld. Verder verloop wordt ter plaatse toegelicht. 

Plaatsen 1 en 2 uit elke poule gaan verder naar de winnaarsronde. Plaatsen 3 en 4 spelen verder in de verliezersronde. Voor het koppel dat 5de wordt in de poule zit het tornooi er op.