Schoondart Nights 2.0! In 2023 gaan we nog een stapje verder met onze succesformule. De Nights worden vanaf dit jaar opgesplitst in Qualifier Nights en Premium Nights. Hoe dit alles in zijn werk gaat, leggen we hieronder uit! Onze Nights starten steeds om 19u00 en eindigen tussen 22u30 en 23u30, afhankelijk van het wedstrijdverloop.

Qualifiers

We willen de Nights toegankelijk maken voor spelers van elk niveau. Ook spelers die bij ons hun eerste tornooi ervaring komen opdoen moeten met een tevreden gevoel weer naar huis kunnen keren. Daarom starten we dit jaar met Qualifier Nights.

Elke speler start als Qualifier en kan zich door goed te presteren tijdes deze Qualifier Nights opwerken tot Premium speler. Aan elke Qualifier Night kunnen 20 spelers meedoen. Deze worden verdeeld onder 4 poules van 5 spelers. Elke speler is dus zeker van minstens 4 wedstrijden. De poulewedstrijden worden in een best van 3 afgewerkt.

De nummers 1 en 2 uit elke poule zullen doorstoten naar de kwartfinales. Vanaf deze wedstrijden wordt een best van 5 gespeeld. De winnaar van de Qualifier Night wordt opgenomen bij de Premium spelers en zal kunnen meedoen aan de Premium Nights. Ook door het spelen van 2 Qualifier finales kan er doorgestoten worden naar de Premium Nights.

Deelname aan de Qualifier Nights kost 5 euro.

Premium Nights

Op de Premium Nights gaat het niveau verder de hoogte in! Zo krijgen we voor elke deelnemer wedstrijden op het scherpst van de snee. Enkel Premium spelers kunnen deelnemen aan deze Nights. Een overzicht van de huidige Premium spelers kan je op deze pagina terugvinden. Premium spelers kunnen niet deelnemen aan de Qualifiers.

Er kunnen 16 spelers meedoen aan elke Premium Night. Deze zullen verdeeld worden in 4 poules van 4 spelers. Elke wedstrijd in deze poules zal naar een best van 5 gespeeld worden. De nummers 1 en 2 in elke poule zullen uitkomen in de A tabel. Nummers 3 en 4 uit elke poule zullen in de B tabel terecht komen.

Er zullen geldprijzen voorzien worden vanaf de halve finales in de A tabel, en voor de finalisten in de B tabel. Deelname aan een Premium Night kost 10 euro.

Naast de prijzen op elke Night zelf, zullen alle Premium spelers ook opgenomen worden in een algemene ranking. Dit op basis van hun behaalde resultaten op de Premium Nights. Deze ranking wordt als volgt opgebouwd.

  • Poulewedstrijd : overwinning = 2 punten / verlies = 0 punten
  • A Tabel : overwinning = 5 punten / verlies = 1 punt
  • B Tabel : overwinning = 3 punten / verlies = 0 punten

Voor elke speler zullen steeds de 6 beste resultaten meetellen. Een speler kan zich bij meerdere deelnames verder verbeteren, maar een waanzinnig voordeel door gigantisch veel deelnames zal niet mogelijk zijn. De spelers met minder deelnames hebben zo ook de kans om weer aansluiting te maken bij de top van de ranking.

Een speler die tijdens 3 opeenvolgede Premium Nights 0 punten verzamelt, zal zich weer moeten plaatsen via de Qualifiers.

De voorlopige lijst van Premium spelers wordt als volgt samengesteld: de huidige top 16 op de Schoondart Night Ranking van 2022. Aangevuld met enkele Wildcards (Winnaars en meervoudig finalisten van Schoondart Nights (A tabel) die niet in de top 16 staan). De definitieve lijst van Premium spelers zal begin januari vastgelegd worden.